Chiazaad
Omschrijving

Chiazaad is zaad van de Chia. De chia is een plantensoort afkomstig uit Mexico en Guatemala. Het woord chia is afgeleid van het woord chian wat vettig betekent. Chiazaad is namelijk rijk aan omega 3-vetzuren. Aan omega 3-vetzuren worden positieve eigenschappen toegeschreven in het voorkomen van hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Omega 3-vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling. In onze voeding is vaak een tekort aan omega 3-vetzuren aanwezig, chiazaad is daarom een goede aanvulling.

Chiazaad is ook nog eens rijk aan vezels en bevat veel antioxidanten, proteïnen en mineralen. In vergelijking met lijnzaad bevatten chiazaden een kwart meer vezels. Chiazaden bevatten ook een hoop mineralen, onder andere: zes keer meer calcium dan melk (tegen botontkalking), vijftien keer meer magnesium dan broccoli en drie keer meer ijzer dan spinazie. Voor de sporters met behoefte aan eiwitten kan chiazaad ook een mooie bijdrage leveren. Chiazaad heeft een zeer compleet aminozuurprofiel met een biologische waarde van meer dan 90%. En sporters hebben een grotere behoefte aan magnesium om onder andere spierkrampen te voorkomen. Ook hebben deze krachtige chiazaadjes meer kalium dan bananen, waardoor ze een rol spelen in je vochtbalans en je bloeddruk.

Chiazaden zijn goed te gebruiken in dranken, kwark, yoghut of smoothies. Ook kan chiazaad gemengd worden met muesli, rijstgerechten soep of salades. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 15 tot 60 gram chiazaadjes per dag. Chiazaadjes hebben een neutrale smaak en zodra ze met water in contact komen kunnen ze wel twaalf keer hun gewicht volzuigen met water. Hierdoor ontstaat een vettige gel die zeer goed voor de darmen is. 

Chiazaad wordt tot de superfoods gerekend en kan eigenlijk niet ontbreken in een evenwichtig en gezonde levensstijl.

Chiazaad

Chiazaad is een zeer gezonde aanvulling op je dieet. Rijk aan goede omega 3-vetzuren.

€ 3,25
250 gram
€ 13,00 per Kilo