Sultana Rozijnen
Omschrijving

Rozijnen komen van gedroogde druiven die wit zijn van kleur. Wanneer de vrucht opdroogt, kleurt de druif van wat groen naar een veel donkerdere kleur. De gedroogde druiven worden geoogst, verwerkt en verkocht als rozijnen. Sultana rozijnen zijn ook afkomstig van de witte druif, alleen dan van de pitloze variant. De vruchten van deze druiven zijn licht-geel van kleur. Ze zijn ook kleiner, nog sappiger en zoeter dan rozijnen. 

Het is niet makkelijk om rozijnen te oogsten. Als de druiven overrijp zijn aan de wijnstok, dan worden ze zorgvuldig geoogst en vervolgens gedroogd. De stengels worden verwijderd om verkleuring tegen te gaan en de houdbaarheid te verlengen. Om de sultana rozijnen niet aan elkaar te laten vastplakken, wordt er plantaardig olie toegevoegd.

Naast dat sultana rozijnen lekker zijn, zijn ze ook nog gezond. Ze bevatten vitamine B1, B2 en verschillende mineralen. Sultana rozijnen zijn een goede bron aan energie. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de voedingsstoffen in rozijnen, net als bij veel andere zuidvruchten, preventief kan werken tegen kanker en andere gezondheidsklachten.

De sultana rozijnen kunnen zo gegeten worden. Aangezien ze lekker zoet zijn, is het een perfecte vervangen voor snoep. Het is ook lekker om te mixen met noten.

Sultana Rozijnen

Gedroogde, ongezwavelde witte druif. Gezond natuurlijk alternatief voor snoep. Ongezoet.

€ 1,30
250 gram
€ 5,20 per Kilo