Pruimen
Omschrijving

Gedroogde pruimen vinden hun afkomst in Europa. In 2001 werd de naam "prune" veranderd naar "dried plum" door de Food and Drug Administration. Dit vanwege het negatieve beeld wat vrouwen tussen de 25 en 50 hadden van pruimen. Zij dachten dat pruimen vooral laxerend werkt, terwijl het zoveel meer is dan dat. Het werkte, want sindsdien heeft de verkoop van pruimen een vlucht genomen.

Pruimen zitten vol vitamine K, vitamine B, calcium, kalium en vitamine A. Slecht één pruim levert drie procent van de ADH aan vitamine A. Naast de hoge aanwezigheid van vitamine A, bevat het ook veel vitamine K. Vitamine K is weer van belang voor sterke botten en de bloedstolling.

De zoete smaak maakt de pruim niet gelijk het fruit wat je zou verwachten in een dieet om op gewicht te blijven of komen. Maar dit is het juist wel. De vezels in pruimen zorgen ervoor dat de opname van glucose door ons lichaam wordt vertraagd en zo de bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Gedroogde pruimen zijn eenvoudig toe te voegen aan je dieet. Bijvoorbeeld heel simpel als tussendoortje. Echter op het internet staan veel recepten met pruimen. Voor desserts, salades en smoothies. Ook lekker in een ontbijt.

Pruimen

Een zoete verwennerij om vetvrije vezels toe te voegen aan je dieet. Zoveel meer dan alleen laxerend. Ongezoet.

€ 2,15
250 gram
€ 8,60 per Kilo