Persimoen
Omschrijving

De persimoen plant is een plant die van nature voorkomt in het oosten van de Verenigde Staten nadat halverwege de negentiende eeuw de persimoen werd meegenomen uit Japan. De persimoen is de nationale vrucht van Japan en het Latijnse woord betekent zoiets als 'voedsel van de goden'.

De vruchten van de persimoen plant bevat veel vitamine A en C. Van de mineralen is mangaan veelvuldig aanwezig in de persimoen. De persimoen kan rauw, gekookt of gedroogd gegeten worden en omdat de persimoen veel vezels bevat heeft het een positieve werking op de darmen.

De persimoen bevat allerlei fytonutriënten, flavonoïden en antioxidanten waarvan bekend is dat ze antibiotica en anti-inflammatoire eigenschappen hebben. Ook helpen deze stoffen in de persimoen de kleine bloedvaten beschermen tegen bloeden.

Persimoen is volgens een nieuwe studie een van de weinige voedingsmiddelen dat in verband is gebracht met het doden van kankercellen in de borst zonder nadelige gevolgen voor gezonde cellen in de borst. Wetenschappers schrijven dit toe aan de flavonoïde fisetin dat aanwezig is in verschillende groenten en fruit en in persimoen in het bijzonder. Fisetin is ook genoemd als een belangrijke bijdrage in de geprogrammeerde uitroeiing van darm-en prostaatkanker cellen.

Sinds de kolonisten wordt persimoen als gebruikt om te gebruiken in pudding of taartjes. Gedroogde stukjes persimoen worden gebruikt om een cake een natuurlijk lekkere zoete smaak te geven.

De persimoen is een fantastische vrucht op zichzelf met een heerlijke zoete smaak en boordevol virtaminen en antioxidanten die bijdragen aan een gezond lichaam.

Persimoen

Persimoen: voedsel van de goden. Ook bekend onder de naam kaki of sharonvrucht. Ongezoet.

€ 2,95
250 gram
€ 11,80 per Kilo