Moerbeibessen
Omschrijving

Moerbeibessen zijn ook vooral bekend als mulberries. Het leuke aan moerbeibessen is dat een vrucht ontstaat door het samensmelten van meerdere bloemen tijdens het groeien. Ander voorbeeld van een vrucht die ook op die manier groeit is de ananas. Wanneer de moerbeibes rijp is kan het een zwarte, rode of witte kleur hebben. Hoe donkerder de bes hoe sterker de smaak. Wij verkopen de gedroogde, witte moerbeibes. Deze is minder sterk van smaak maar ook iets zachter van structuur met een vleugje vanille.

Mulberries, moerbeibessen, vertragen de afbraak van suikers in de darmen (door de stof deoxynojirimycine). Hierdoor worden suikers langzamer opgenomen in het bloed. Dit kan gunstig zijn voor mensen die lijden aan diabetes. Daarnaast bevat gedroogd fruit normaal gesproken veel suikers. Moerbeibessen daarentegen slechts de helft (ongeveer 13 gram per 100 gram), of minder, suikers dan rozijnen, gedroogde vijgen, cranberries, etc. Ook al bevatten de moerbeibessen veel minder suiker, ze zijn nog steeds zoet van smaak. Wat ze ideaal maakt als snack.

Naast het bovengenoemde voordeel bevatten moerbeibessen ook veel antioxidanten en vezels. De antioxidanten helpen bij het onschadelijk maken van vrije radicalen. Vrije radicalen hebben een negatief effect op onze gezondheid. Enkele onderzoeken hebben uitgewezen dan de antioxidanten in moerbeibessen voornamelijk helpen ons hart te beschermen. Vezels zijn goed voor een lage cholesterol en dragen bij aan een efficiënte spijsvertering.

De moerbeibessen zijn op allerlei manier te gebruiken. Gewoon een handje vol als tussendoor, of door de yoghurt met havermout.

Moerbeibessen

Voor iedereen een aanrader. Grote hoeveelheid vezels, eiwitten en antioxidanten. Remt opname van suikers.

€ 3,60
250 gram
€ 14,40 per Kilo