Incabessen
Omschrijving

De incabes kent zijn oorsprong in Zuid-Amerika. In Nederland heeft de bes al veel verschillende namen: goudbes, ananaskers of kaapse kruisbes. Begin 1800 werd de incabes gekweekt door de eerste bewoners van Kaap de Goede Hoop, die het de naam Cape gooseberry gaven. Nu wordt de bes wereldwijd in (sub)tropische klimaten gekweekt.

De buitenkant van de gooseberries is zoet. De binnenkant zit vol met zaden die knapperig zijn zuur van smaak, te vergelijken met citrus. De combinatie geeft een zoetzure, of anders gezegd bitterzoete, smaak. Ongedroogd lijken de incabessen op kleine tomaatjes. Gedroogd, zoals wij ze verkopen, lijken ze op rozijnen.

Incabessen worden aangeduid als "super food" vol met eiwitten. Naast eiwitten zijn incabessen rijk aan vitamine, mineralen en andere essentiële voedingstoffen. De hoeveelheid aanwezige plantaardige eiwitten is uniek. Ruim 16% van de incabes is eiwitten. Eiwitten hebben een positief effect op de werking van het lichaam. Het bevordert spierherstel en groei, en het vermogen om voedingsstoffen op te nemen en te behouden in onze cellen. Naast eiwitten bevatten incabessen Vitamine A, B1, B2, B3, C, calcium, ijzer en fosfor.

Door de smaak zijn incabessen perfect te gebruiken in allerlei recepten. In een dieet zijn ze goed te gebruiken in een smoothie gezien de hoeveelheid aanwezige eiwitten.

Incabessen

Helder geel tot oranje van kleur. Zoet met een karakteristieke, licht zure smaak. Lijken op kleine tomaatjes. Ongezoet.

€ 4,95
250 gram
€ 19,80 per Kilo