Goji Bessen
Omschrijving

Goji bessen zijn afkomstig van de boksdoorn. Dit is een struik afkomstig van de nachtschadefamilie en komt oorspronkelijk uit Azië. De boksdoorn waar deze goji bessen aan groeien werd rond 800 na Christus door monniken in het Himalayagebergte ontdekt. Ze ondekten toen ook dat de goji bessen een goede invloed op de gezondheid hadden. Tegenwoordig wordt de plant ook in West-Europa gekweekt en kunnen we de goji bessen ook in het wild tegen komen. In Nederland kunnen we goji bessen verwilderd vinden langs de rivieren of in de duinen. De smaak van Goji bessen is een beetje pittig en zoetzuur.

De goji bessen worden al eeuwenlang gebruikt in China, Tibet en India. De traditionele Chinese geneeskunde gebruikt de goji bessen rauw en verwerkt ze in thee, in soep of een ander drankje. Dagelijkse inname van goji bessen zou de levensverwachting aanzienlijk verhogen.

Goji bessen zijn rijk aan antioxidanten. Antioxidanten binden zich aan vrije radicalen en voorkomen allerlei degeneratieve ziekten. Zo beschermen goji bessen onder andere het netvlies van het oog, waardoor de kans op gezichtsverlies en blindheid bij mensen boven de 65 jaar kleiner wordt. Ook bevatten goji bessen maar liefst 19 aminozuren waarvan acht essentiële die via de voeding moeten worden opgenomen. Vitamine C is ook sterk aanwezig in Goji bessen en bevatten meer dan veel andere fruitsoorten. Vitamine C is zeer belangrijk voor het menselijk lichaam. Vitamine A in de vorm van bètacaroteen is in de hoogste concentratie aanwezig in Goji bessen.

Van de essentiële vetten is alfa-linoleenzuur en linolzuur aanwezig in goji bessen. Alfa-linoleenzuur is een omega-3 vetzuur die belangrijk is voor de hersenfunctie. Het is dan ook logisch dat men zegt dat goji bessen het geheugen verbeteren.

Mineralen zijn ook goed aanwezig en we vinden maar liefst 21 mineralen terug in goji bessen. Selenium is voor ruim 90% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aanwezig in 100 gram goji bessen. IJzer zelfs voor 100%.

Doordat de goji bessen zo veel antioxidanten bevatten zijn ze zeer waardevol voor het lichaam. Je energie is beter, het ouderdomsproces wordt op celniveau tegengegaan en de werking van het immuunsysteem heeft baat bij het dagelijks eten van goji bessen. Ook verbetert de bloedcirculatie door een betere bloeddruk en wordt de lever beschermd waardoor afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten.

Al met al worden goji bessen al eeuwenlang gebruikt om hun geneeskrachtige werking en heeft het volgens de Chinese geneeskunde grote voordelen voor onze gezondheid.

Goji Bessen

Ze worden al eeuwenlang gegeten vanwege het gunstige effect op onze gezondheid.

€ 4,25
250 gram
€ 17,00 per Kilo