Dadels
Omschrijving

Een dadel is de vrucht van de dadelpalm. Dadels groeien in trossen aan de bomen. Dadels worden in november en december geoogst.

De dadel die wij verkopen is de dadel Deglet Nour en dat betekent “Dadel van het licht”. Bovendien is deze dadel de pitloze variant. Zonder pit is de dadel makkelijk te gebruiken in recepten en vormen ze ook een heerlijk tussendoortje. De Deglet Nour is de populairste dadel in Nederland.

Vanwege de zoete smaak zijn dadels net als abrikozen een ideale snoepvervanger. Dadels kun je prima klein snijden en door een gemixte fruitsalade doen. De hele salade wordt daardoor iets zoeter. 

Dadels bevatten veel voedingswaarden in de vorm van vitamines en mineralen. Vooral de B-vitamines zijn goed vertegenwoordigd. Ook is de dadel van nature een bron van vitamine C. Van de mineralen is koper sterk aanwezig in de dadel. Koper zorgt ervoor dat ijzer goed opgenomen kan worden in het lichaam. Verder helpt koper ook bij de opbouw van eiwitten en enzymen en het bevorderen van een goede werking van het zenuwstelsel. Een onsje dadels levert al 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan koper en bijna 10% aan ijzer.

Onze dadels zijn gekonfijt zonder extra suikers toe te voegen!

Dadels

Dadels Deglet Nour Pitloos. Deze dadels zijn zoet en daarom ideaal als snoepvervanger.

€ 1,95
250 gram
€ 7,80 per Kilo