Abrikozen
Omschrijving

Deze heerlijk zoete gedroogde abrikozen zijn een gezonde snoepvervanger. Deze abrikozen zijn NIET bespoten met zwaveldioxide. Net als bijvoorbeeld appels verkleuren abrikozen tijdens het drogen en om dit verkleuren tegen te gaan worden ze vaak bespoten met zwaveldioxide zodat de abrikozen hun originele geel-oranje kleur te behouden. Wij hebben er bewust voor gekozen om de meest gezonde variant aan te bieden, namelijk de natuurlijk verkleurde abrikozen.

Abrikozen zijn rijk aan vezels en Vitamine E. Vitamine E speelt een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en is belangrijk als antioxidant. Er zit wel 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan Vitamine E in 100 gram gedroogde abrikozen.

Abrikozen zijn zeer vezelrijk. Met maar liefst 8,5 gram vezels per 100 gram heeft de abrikoos een positieve invloed op de werking van onze darmen. Ook verlagen vezels het risico op hart- en vaatziekten en overgewicht.

Wat betreft mineralen bevatten abrikozen behoorlijk veel kalium. Kalium is belangrijk voor het reguleren van de bloeddruk en de werking van spieren en zenuwen en speelt een hoofdrol bij het reguleren van je vochtbalans. Gedroogde abrikozen zijn goed voor 1400 mg kalium per 100 gram abrikoos. Dit is bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Kortom, gedroogde abrikozen zijn een heerlijke en uitermate gezonde snoepvervanger. Ook kunnen ze een heerlijk onderdeel uit maken van een mooi gerecht. De abrikozen zijn ongezoet. Afkomstig uit Turkije.

Abrikozen

Ongezwavelde gedroogde abrikozen uit Turkije: Een gezonde snoepvervanger. Ongezoet.

€ 3,45
250 gram
€ 13,80 per Kilo