Rauwe Pompoenpitten
Omschrijving

Ongeroosterde, rauwe, gepelde pepita's, ook wel pompoenpitten of pompoenzaden genoemd. Noten en zaden bevatten fytaat (fytinezuur), een enzymremmer die voorkomt dat noten of zaden voortijdig gaan kiemen. Dit maakt noten en zaden lastiger te verteren.

Voordeel van de rauwe gepelde pepita's is dat ze makkelijk te weken zijn. Weken doet de natuur na door de pompoenpitten klaar te maken om te kunnen kiemen en voedingsstoffen vrij te laten die het bevat. Als de enzymen worden vrijgegeven, dan komt er ook meer smaak vrij. Of wel, de pompoenpitten laten inweken maakt ze extra smakelijk!

Weken

  1. Zet de pompoenpitten in een pot in water met een snuffe zeezout. Net genoeg om de pompoenpitten te bedekken. Laat ze op een warme plek 1 tot 2 uur staan. Het zout is nodig om de enzymen te activeren die vervolgens de enzymremmers weer deactiveren;
  2. Giet het water waarin de pepita's hebben gestaan weg. Zet de pepita's, pompoenpitten, in een fijnmazig vergiet en spoel ze goed af. Plaatst opnieuw de pompoenzaden in een pot en leg er een doek over. Een theedoek werkt prima. Zo kan er nog wel lucht bij de pompoenpitten komen. Zet nu de pot met de pompoenpitten op een wat lichtere plek en laat ze 8 tot 12 uur staan;
  3. Spel de pompoenzaden weer af en leg ze op een schone, droge ondergrond. Wanneer de pompoenzaden droog zijn, zijn ze klaar om te eten. Eet je ze niet gelijk allemaal op? Zet ze in de koelkast. Dan blijven ze langer houdbaar.

Wij verkopen ook geroosterde pompoenpitten.

Rauwe Pompoenpitten

Gepeld en geschoond. Afkomstig uit China. Rijk aan vitaminen en mineralen.

€ 1,95
250 gram
€ 7,80 per Kilo