Pijnboompitten
Omschrijving

Pijnboompitten zijn de zaden van een den. Aan een dennenboom groeien dennenappels. In deze dennenappels zitten weer allerlei zaadjes, die wij kennen als pijnboompitten. Niet alle dennenbomen brengen zaden voort die groot genoeg zijn om geoogst te worden. Deze bomen zijn voornamelijk te vinden in Azië, Europa en Noord-Amerika. Het duurt gemiddeld 15 tot 25 jaar voordat de bomen de top van hun productie bereiken. Het oogstproces van de pijnboompitten is zeer arbeidsintensief.

Pijnboompitten hebben niet alleen een heerlijke smaak en een knapperige textuur, maar zitten ook boordevol goede voedingsstoffen. Een daarvan is enkelvoudig onverzadigde vetzuren (18,8 gram per 100 gram), waarvan bekend is dat de niveaus van cholesterol in ons bloed verlaagd. Wat vervolgens het risico op een hartaanval of beroerte te verminderd. Ze bevatten ook grote hoeveelheden vitamine E, vitamine K, koper, ijzer en mangaan, die allemaal bekend bij te dragen aan cardiovasculaire gezondheid.

Pijnboompitten zijn rijk aan ijzer, dat het lichaam gebruikt voor een groot aantal van zijn essentiële processen, zoals de regulering van ons centrale zenuwstelsel en de circulatie van het bloed door ons lichaam. Het koper dat van nature in pijnboompitten aanwezig is helpt de absorptie van ijzer door het lichaam.

Een van de vele voordelen van de pijnboompitten is de mogelijkheid om te vertragen het verouderingsproces . Dit gebeurt als gevolg van het hoge gehalte aan antioxidanten, die ons lichaam tegen schade door vrije radicalen beschermt. Koper is ook aanwezig in pijnboompitten en is ook bekend om te helpen veroudering te voorkomen.

Pijnboompitten zijn ook een geweldig middel om onze energie niveaus te stimuleren. Ze bevatten eiwitten die ons lichaam nodig heeft om te herstellen en weefsel op te bouwen. Eiwit is een langzaam brandende brandstof die ons langdurige energie geeft.

Daarnaast is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het pinoleic zuur in pijnboompitten, een vetzuur is dat werkt als eetlustremmer.

Pijnboompitten

De chicste van alle noten en zaden. Klein van stuk en zoet, boterachtig van smaak.

€ 7,95
250 gram
€ 31,80 per Kilo