Lijnzaad
Omschrijving

Lijnzaad wordt al eeuwenlang verbouwd voor zijn oliehoudende zaden en vezels. De oude Egyptenaren gebruikten lijnzaad als zowel voedsel en medicijnen. In het verleden werd lijnzaad meestal gebruikt als laxeermiddel. Het is rijk aan vezels en heeft een kleverige materiaal genaamd slijm, die beide uitzetten wanneer ze in contact komen met water. Zij voegen massa toe aan de ontlasting en helpen het zo sneller door de darmen. Zowel in tropische als subtropische klimaten groeit lijnzaad goed.

Net als andere zaden heeft lijnzaad ook veel gezonde stoffen. Ze zijn rijk aan alfa-linoleenzuur, een essentieel vetzuur wat het menselijk lichaam niet zelf aan kan maken. Uit linoleenzuur worden andere stoffen gemaakt door ons lichaam die onder andere belangrijk zijn voor de hersenen, ogen en het gehoor. Wat het lichaam aan linoleenzuur niet nodig heeft wordt verbrand en niet opgeslagen in vetweefsel.

Lijnzaad wordt vaak gebruikt om de spijsvertering te verbeteren of verlichten constipatie. Lijnzaad kan ook helpen voor lagere totale cholesterol. Wat belangrijk is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Het is niet moeilijk om lijnzaad te gebruiken in je dieet. Voeg het toe aan ontbijtgranen, bakje yoghurt of gebruik het in koekjes, of andere lekkernijen.

Gebroken lijnzaad
Gebroken lijnzaad kan door ons lichaam beter worden verteerd dan heel lijnzaad. Hele lijnzaad kunnen in zijn geheel door de darmen gaan zonder verteerd te worden. Alle voordelen die lijnzaad kan hebben, zijn er dan niet. Wij verkopen ongebroken lijnzaad, omdat het beter is de lijnzaad direct voor het eten te breken. Hierdoor blijven alle voedingsstoffen behouden en treedt er geen oxidatie op.

Wij verkopen ook gebroken lijnzaad.

Lijnzaad

Super gezond. Werkt tegen slechte darmwerking. Draagt bij aan goede werking van hart- en bloedvaten.

Statiegeld
€ 1,70
250 gram
€ 5,00 per Kilo