Hennepzaad
Omschrijving
Hennepzaad is zaad afkomstig van hennep. Hennep is een eenjarige plant uit de hennepfamilie. Hennepzaad is voedzaam en gezond voor mens en dier en er kan olie uit worden geperst. Hennepzaad bestaat namelijk voor bijna 50% uit gezonde vetten. De verhouding omega 3, omega 6 en omega 9 vetten zijn ook goed. Zo bevat hennepzaad omega 3 alfa-linoleenzuur en omega 6 linolzuur, welke beiden essentiële vetten zijn. Dit houdt in dat ons lichaam deze vetten niet zelf kan aanmaken en uit voedsel, zoals hennepzaad gehaald moet worden. De verhouding tussen de vetten maakt dat hennepzaad zo gezond is.

Bovendien is hennepzaad een goede bron van proteïnen. Bijna een derde van hennepzaad bestaat uit eiwitten. De eiwitten hebben een hoge biologische waarde en worden goed opgenomen door het lichaam. Ook bevat hennepzaad de essentiële aminozuren welke we via onze voeding binnen moeten krijgen. Onder sporters wordt hennepzaad om deze reden steeds populairder.

Hennepzaad bevat een aanzienlijke hoeveelheid mineralen en vitaminen. Het bevat een goede spreiding van vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, calcium, fosfor, magnesium, zink en koper. 

Tot slot is hennepzaad een goede bron van voedingsvezels. Vezels zijn essentieel voor een goede werking van de darmen. Hennepzaad is makkelijk te verwerken in de yoghurt of kwark. Ook kun je de zaden over je salade strooien. Sommige mensen doen hennepzaad door de pasta, maar doe dit wel op het laatste moment, want hennepzaad verliest een deel van de positieve werking als het lang verhit wordt. En als je je eigen brood bakt, dan is hennepzaad perfect te verwerken in de broodmix.

Hennepzaad

Een goede bron van plantaardige eiwitten en goede vetten. Ideaal voor sporters en kinderen in de groei.

€ 4,45
250 gram
€ 17,80 per Kilo