Geroosterde Pompoenpitten
Omschrijving

Pompoenpitten worden ook wel pepita's of pompoenzaden genoemd. Pompoenpitten zijn zaden van de pompoen, een zeer oud cultuurgewas. In Midden en Zuid-Amerika werden ze al tussen de 7000 en 9000 voor Christus verbouwd. Pas in de 16e eeuw zijn ze naar Europa gekomen.

Pompoenpitten zijn heel gezond. De eerste ontdekkingsreigers in Amerika zagen dat de indianen pompoenpitten als medicijn gebruikten. Nu weten we dat ze boordevol vitaminen en mineralen zitten. Pompoenzaden zijn een bron van eiwitten, ijzer en een aantal vitaminen uit het B complex. Vitamine E is zeer rijk aanwezig in pompoenpitten. Een onsje van deze heerlijke pepita's bevat namelijk meer dan 200% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine E. Overigens is het geen probleem om meer dan 100% van de ADH binnen te krijgen. De veilige bovengrens ligt vele malen hoger, dus je kunt zonder problemen een extra handje van deze pompoenpitten eten.

Net als veel andere zaden bevatten pompoenzaden veel gezonde enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Magnesium, zink en ijzer zijn rijk aanwezig in pompoenpitten, waardoor pepita's een ideaal tussendoortje zijn voor sporters. Magnesium voorkomt onder andere spierkrampen en zorgt voor een optimale samenwerking tussen zenuwstelsel en de spieren. Zink werkt mee aan de instandhouding van een normaal testosteronniveau en ijzer zorgt ervoor dat zuurstof goed wordt opgenomen in het bloed. Ook verminderen voldoende inname van ijzer en magnesium vermoeidheidsverschijnselen.

Pompoenpitten, pepita's of pompoenzaden kunnen makkelijk gebruikt worden in salade of zelf gebakken brood, maar een hartige taart met pompoenpitten is ook lekker. Of eet ze gewoon uit het vuistje.

Wij verkopen ook ongebrande, rauwe pompoenpitten.

Geroosterde Pompoenpitten

Deze pitten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Al duizenden jaren dragen ze bij aan een goede gezondheid.

€ 2,50
250 gram
€ 10,00 per Kilo