Pistachenoten gepeld
Omschrijving

De gepelde pistachenoten komen uit Iran waar ze droog worden gepeld. Deze methode bespaard een enorme hoeveelheid water en is een stuk efficiënter. Na het pellen gaan de pistachenoten door een proces waar alle schilfers en kleine stukjes onder druk worden gescheiden van de goede pistachenoten. Onze pistachenoten bevatten daarom geen gruis.

Ook bekend als de "groene amandel". Pistachenoten groeien in trosjes aan bomen. De noot heeft een zacht omhulsel om de harde dop. Wanneer de pistachenoot rijp is dan barst dit omhulsel en de harde dop open. De noten worden dan geoogst door de boom te schudden. Daarna wordt de zachte buitenkant van de harde schelp geweekt. Als laatste worden de pistachenoten in de zon gedroogd. Hoe sneller de pistachenoten worden geweekt en gedroogd, hoe blanker de buitenkant blijft.

Pistachenoten smaken niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens heel gezond. De pistachenoot bevat veel enkelvoudige onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Deze vetzuren verlagen de slechte LDL-cholesterol en verhogen de goede HDL-cholesterol in ons bloed. Een dieet wat rijk is aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en antioxidanten helpt gezondheidsproblemen te voorkomen.

Verder bevatten pistachenoten mineralen als koper, mangaan, kalium, calcium, ijzer, magnesium, zink en selenium. Bij 100 gram bieden ze ruim 140% van aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koper. Koper is essentieel om belangrijke processen in ons lichaam draaiende te houden. Koper is betrokken bij het efficient gebruik maken van ijzer. Daarnaast zorgt koper voor een goede gezondheid van ons bindweefsel, haar en ogen. Andere dingen waar koper aan bijdraagt is een lagere cholesterol, verhoogde aanmaak van rode bloedcellen, goed werkende schildklier, voorkomen van hartritmestoornissen en het sneller laten genezen van wonden.

Wij verkopen ook ongepelde pistachenoten.

Pistachenoten gepeld

Al gepeld! Makkelijk om te gebruiken voor een gerecht. Ongebrand en ongezouten.

€ 8,25
250 gram
€ 33,00 per Kilo