Pinda's Geroosterd
Omschrijving

De geroosterde pinda's zijn vooral bekend van pindakaas. Pinda's worden gebrand of geroosterd om meer smaak te krijgen. Echter door branden, wat op een hoge temperatuur gebeurd, gaan er sommige vitamines en mineralen verloren. Daarnaast bevatten gebrande pinda's meer calorieën door de olie waarin ze worden gebrand.

In een draaiende oven worden de pinda's gelijkmatig droog geroosterd. Daarna worden ze voor een periode van een uur op een hoge temperatuur gehouden.  Zodra de pinda's goed geroosterd zijn worden ze onmiddellijk uit de oven gehaald en snel afgekoeld tot ongeveer 30 graden Celsius. Door ze snel af te laten koelen wordt het verhittingsproces gestopt en krijgen de pinda's een mooie kleur. Daarnaast voorkomt het afkoelen verlies van teveel olie.

Pinda's bevatten van zichzelf zeer gezonde vetzuren. De mineralen koper en mangaan zijn voornamelijk goed vertegenwoordigd in pinda's. 90 gram pinda's is al goed voor de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan. Mangaan is belangrijk voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en werkt het als antioxidant. Pinda's bevatten nog veel meer gezonde stoffen, waardoor het goed is om regelmatig een portie te eten. Pinda's zijn een goede bron van vitamine E, B3, B9, eiwitten en anti-oxidanten. Ook bevatten pinda's veel tryptofaan, dit is een aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Dit is een stof die effect heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, de slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust van mensen.

Wij verkopen ook rauwe pinda's en gebrande, ongezouten pinda's.

Pinda's Geroosterd

Droog geroosterde pinda's behouden voor het grootste gedeelte hun gezonde voedingswaarde. De ideale snack!

€ 1,45
250 gram
€ 5,80 per Kilo