Pinda's Gebrand
Omschrijving

Deze gebrande pinda's zijn ideaal voor het weekend of voor iemand die niet zo van rauwe pinda's houdt. De pinda heeft een volle smaak. Ze zijn ongezouten. Ideaal om toe te voegen aan aan notenmix en het zo lekker smeuïg te maken. Maar gewoon een handje voor de smaak kan natuurlijk ook.

De pinda wordt soms aardnoot, olienoot of apennoot genoemd. Een leuk weetje is dat de pinda eigenlijk geen noot is, maar een peulvrucht die onder de grond groeit. Pinda's zijn onder andere familie van de kikkererwt. De pinda plant is een eenjarige plant en wordt in september of oktober geoogst. Deze doppinda's hebben vaak wel vier pinda's in hun dop.

Pinda's bevatten normaal gesproken zeer veel gezonde voedingsstoffen. Echter door het branden is dit minder geworden. Wel bevat het nog steeds gezonde vetzuren. De mineralen koper en mangaan zijn voornamelijk goed vertegenwoordigd in pinda's. Mangaan is belangrijk voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en werkt het als antioxidant. Pinda's bevatten nog veel meer gezonde stoffen, waardoor het goed is om regelmatig een portie te eten. Pinda's zijn een goede bron van vitamine E, B3, B9, eiwitten en anti-oxidanten. Ook bevatten pinda's veel tryptofaan, dit is een aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Dit is een stof die effect heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, de slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust van mensen.

Pinda's zijn nog steeds populair op verjaardagen en feestjes.

Wij verkopen ook rauwe, ongebrande, ongezouten pinda's of geroosterde pinda's.

Pinda's Gebrand

Niet de meeste gezonde pinda's. Maar wel lekker van smaak. Zeer smeuïg. Wel ongezouten.

€ 1,30
250 gram
€ 5,20 per Kilo