Pecannoten
Omschrijving
Pecannoten komen van een boom die wel veertig tot vijftig meter hoog kan worden. De pecannoot is verre familie van de walnoot. Net als walnoten zijn pecannoten sterk begroefd. Oorspronkelijk komen pecannoten uit Noord-Amerika waar de noten al in de 16e eeuw door de indianen werden gegeten.

Pecannoten hebben veel gezond onverzadigd vet en slechts een handvol per dag kan slechte cholesterol al verlagen. De pecannoten bevatten ook meer dan 19 vitaminen en mineralen met waaronder vitaminen A, B, en E, foliumzuur, calcium, magnesium, fosfor, kalium en zink.

Een studie heeft aangetoond dat door de natuurlijk aanwezige antioxidanten in pecannoten ontstekingen in slagaders vermindert. Pecannoten zijn zeer rijk aan de belangrijke antioxidant vitamine E. Een ons pecannoten zorgt al voor meer dan 160 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In de studie is naar voren gekomen dat acht uur na het eten van pecannoten de hoeveelheid vitamine E in het lichaam is verdubbeld. Dit beschermende effect van pecannoten speelt een belangrijke rol bij het tegen gaan van verschillende ziekten zoals kanker en hart-en vaatziekten. Ook zijn pecannoten zijn zeer rijke bronnen van verschillende belangrijke groepen van de B-complex van vitaminen zoals riboflavine, niacine, thiamine, pantotheenzuur, vitamine B-6 en folates. 

Pecannoten zitten ook boordevol mineralen. Met name mangaan is met bijna 250% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aanwezig in pecannoten. Mangaan is betrokken bij allerlei processen in het lichaam en zorgt er ook voor dat andere voedingsstoffen goed kunnen worden opgenomen. Ook is mangaan een antioxidant en voorkomt het oxydatieve stress die kan leiden tot kanker en hart- en vaatziekten. Koper is voor 65 procent van de ADH aanwezig in pecannoten en is kritisch voor de energie productie in je cellen. Een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan magnesium krijg je al binnen na het eten van een ons pecannoten. Magnesium voorkomt spierkrampen en draagt bovenal bij aan een gezond immuunsysteem en de spier- en zenuwfuncties in het lichaam. Zink is voor zo'n 40% van de ADH aanwezig in pecannoten. Zink is belangrijk voor het immuunsysteem, het aanmaken van eiwitten, wondgenezing, celdeling en DNA-synthese. Al lange tijd last van een wondje dat niet wil genezen? Pecannoten kunnen helpen.

Een handjevol pecannoten per dag in je dieet draagt bij aan een voldoende inname van vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten.

Pecannoten

Verre familie van de walnoot en komt uit een boom die wel vijftig meter hoog kan worden! Ongebrand en ongezouten.

€ 3,25
250 gram
€ 13,00 per Kilo