Macadamia
Omschrijving
Macadamianoten komen van de macadamia. Deze plant groeit in Australië en Sulawesi. De macadamianoot is van oorsprong een Australische noot en is genoemd naar de ontdekker John MacAdam. Omdat de vraag naar de smakelijke en heilzame macadamianoot veel groter was dan het aanbod, besloten boeren zich ook toe te leggen op het produceren van macadamianoten, zodat zij konden mee profiteren en winst konden maken.

De macadamianoot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten. In totaal bestaat de macadamianoot voor driekwart uit vet. Deze vetten verlagen het cholesterolniveau en kunnen daardoor hart- en vaatziekten voorkomen.

Macademianoten zijn ook rijk aan verschillende vitaminen en mineralen. Vitamine B1 (thiamine) is voor ongeveer een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aanwezig in 100 gram macadamianoten. Maar het bevat ook veel andere vitaminen uit het B-complex, namelijk B2, B3, B5 en B6.

Van de mineralen is voornamelijk mangaan goed vertegenwoordigd in de macadamianoten. Een onsje van deze macadamianoten is al goed voor 180 procent van de ADH. Verder zijn mineralen als ijzer, magnesium, calcium, zink en fosfor ook terug te vinden in de macadamianoot.

Omdat de macadamianoot vol zit met goede omega 3-vetzuren en magnesium en mangaan bevat is het een goed voedingsmiddel tegen depressies. Ook angstaanvallen, nervositeit en andere emotionele onbalans kan verholpen worden het eten van macadamianoten.

Macadamianoten zijn heerlijk om tussendoor als snack te eten. Ze zijn zeer voedzaam en geven snel een voldaan gevoel. Ook zijn macadamianoten heerlijk mee te bakken in een hartig gerecht of te verwerken in een salade.

Macadamia

Ze worden ook wel 'Queensland nuts' genoemd, naar hun land van herkomst, Australië. Ongebrand en ongezouten.

€ 6,45
250 gram
€ 25,80 per Kilo