Hazelnoten Wit
Omschrijving

Hazelnoten komen van de hazelaar, een heester van de berkenfamilie uit West-Europa. De hazelnoot is al lange tijd een bekende noot. De Romeinen en de Grieken aten de hazelnoot vanwege de uitzonderlijke smaak. De hazelnoot werd gezien als het symbool van vrede en gezondheid. Net als andere noten zijn hazelnoten zeer gezond. Zo is de hazelnoot een rijke bron aan vitamine E. Een handjevol van 25 gram hazelnoten zorgt al voor 50% aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Vitamine E. Vitamine E is een sterk antioxidant dat vrije radicalen bestrijdt die schade aanrichten in het DNA van lichaamscellen.

Van de mineralen mangaan en koper zijn gigantisch hoeveelheden te vinden in hazelnoten. Als je 100 gram hazelnoten eet dan krijg je ruim 2,5 keer de ADH aan mangaan binnen en bijna twee keer de hoeveelheid koper. Deze hoeveelheden zitten ruim onder gehanteerde maximale bovengrens, dus hazelnoten kun je zonder zorgen eten. IJzer, magnesium en fosfor zijn zo rond de 50% van de ADH vertegenwoordigd per ons hazelnoten.

Van hazelnoten kan ook olie gemaakt worden. Een hazelnoot is net als amandelen en walnoten heel vet van zichzelf. Dit zijn wel goede vetten en zelfs essentiële vetten die via de voeding ingenomen moeten worden. Per 100 gram bestaat de hazelnoot voor 62 gram uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren die voordelen bieden voor het hart.

Hazelnoten zijn een uitstekende voedsel voor het brein omdat er magnesium en Proanthocyanidine in zit. Proanthocyanidine kan de bloed-hersenbarrière doorbreken waardoor ook de minuscule bloedvaatjes in de hersenen worden voorzien van deze stof.

Hazelnoten zijn lekker om zo te eten, maar ze kunnen ook uitstekend door een (zelfgemaakte) muesli. Het verschil met de bruine hazelnoot is dat deze hazelnoten hun vlies niet meer hebben. Bij witte hazelnoten is het vlies verwijderd door de hazelnoten even in oven doen, waardoor hun vlies knapperig wordt door de droge lucht. Vervolgens worden de hazelnoten tegen elkaar gewreven waardoor ze hun vlies kwijtraken.

Wij verkopen ook bruine hazelnoten.

Hazelnoten Wit

Al lekker gevonden sinds de Oudheid. Een handjevol van deze hazelnoten geven je meer dan je denkt. Ongebrand en ongezouten.

€ 3,95
250 gram
€ 15,80 per Kilo