Doppinda's
Omschrijving

Heerlijke doppinda's van het type Valencia met vaak wel vier pinda's in de dop. De pinda wordt ook wel aardnoot, olienoot of apennoot genoemd. Een leuk weetje is dat de pinda eigenlijk geen noot is, maar een peulvrucht die onder de grond groeit. Pinda's zijn onder andere familie van de kikkererwt. De pinda plant is een eenjarige plant en wordt in september of oktober geoogst. 

Het mooie van deze doppinda's is dat ze gebrand zijn in hun dop. De pinda's worden in hun dop verwarmd in een grote trommel, waardoor ze in hun eigen vet gebrand worden en ze de kenmerkende pinda smaak krijgen. Hierdoor weet je zeker dat ze niet in apart vet zijn gebakken en dat maakt ze extra gezond. 

Pinda's bevatten van zichzelf gezonde vetzuren. De mineralen koper en mangaan zijn voornamelijk goed vertegenwoordigd in pinda's. 90 gram pinda's is al goed voor de totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan. Mangaan is belangrijk voor het normaal functioneren van het zenuwstelsel en het werkt als antioxidant. Pinda's zijn een goede bron van vitamine E, B3, B9, eiwitten en anti-oxidanten. Ook bevatten pinda's veel tryptofaan, dit is een aminozuur die het lichaam gebruikt om serotonine aan te maken. Dit is een stof die effect heeft op de stemming, het zelfvertrouwen, de slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust van mensen.

Regelmatig een handje pinda's eten vormt dus een goede aanvulling op ieder dieet. Niet te vergeten is het eten van doppinda's ook gewoon een leuke bezigheid tijdens het kijken van een film en het is tevens een stuk gezonder dan popcorn.

Doppinda's

Topkwaliteit pinda's in dop. Een gezonde en leuke manier van pinda's eten. Gebrand in de dop, maar ongezouten.

€ 2,10
250 gram
€ 8,40 per Kilo